Bästa böckerna om aktiehandel

Så hur skaffar man sig nu den bästa kunskapen om att handla med aktier? Ja, det finns så klart flera vägar men en bra start är att läsa en bok om ämnet. Det finns en stor uppsjö av böcker som talar om hur du kan blir rik genom att handla med aktier. En del är skrivna på engelska och en del på svenska. Här tar vi upp några exempel på böcker som kan vara bra att börja med.

Vägen till din första miljon

Den här boken är skriven av Tobias Schildfat. Undertiteln har den lovande texten Alla kan bygga en egen pengamaskin. I den här boken tar författaren på ett lättsamt sätt upp tydliga exempel på hur du i vardagen kan få loss medel till att starta ditt sparande i aktier. Boken ger handfasta tips på hur mycket man bör spara per månad och vad det kan ge för utdelning i framtiden. Författaren menar att det varken krävs någon särskild utbildning, yrkeserfarenhet eller talang för att kunna starta sin egen pengamaskin som kan generera stora vinster. Det som krävs är uthållighet och vilja att fortsätta. Tobias Schildfat började själv att bygga sin egen pengamaskin redan i tonåren och han fortsätter ständigt att bättra på sitt kapital. Han lever lite efter aktiegurun Buffetts paroll att man ska köpa och sen behålla för att få maximal avkastning.

Bli grymt rik på aktier

Den här boken av Anders Harskel är ingenting för den som vill ta stora risker och tjäna snabba pengar på aktier. Harskel som är en av landets mest erfarna aktieanalytiker och börsskribent menar istället liksom föregående författare att det är genom uthållighet som man uppnår framgång på aktiemarknaden. I boken får du lära dig hur du bästa sätt analyserar marknaden, hur och när du ska köpa aktier samt hur man säljer i rätt läge. Författaren själv har handlat med aktier sen 20-årsåldern. Efter några år som yrkesmilitär gick han vidare till att starta en karriär inom finanssektorn genom en ordförandepost i Aktiespararnas ungdomssektion. Sen dess har han bland annat vunnit priser som skribent och samtidigt lyckats bygga på sitt aktiekapital och kan idag titulera sig miljonär.

3 steg till ekonomiskt oberoende

Ola Lauritzson som är författare till den här boken har även gett ut flera böcker om GI-kost. Han har dock en examen i ekonomi att luta sig mot så han vet vad han pratar om. Ännu en gång tas det upp att det är ihärdighet och tålamod som bygger de stora förmögenheterna. Att få en lottovinst, ett fett arv eller en riktig jackpot på bostadsmarknaden kommer bara infrias för en försvinnande liten del av befolkningen. Den som däremot är beredd på att göra små uppoffringar i vardagen och spara kontinuerligt kan till slut få ihop en smärre förmögenhet. Författaren ger naturligtvis också tips på hur man gör bra aktieaffärer och vad man bör tänka på för att förvalta sina besparingar på bästa sätt.

Sparande ger resultat

Som ni kan se i dessa exempel här ovan så är det inte några snabba pengar som utlovas utan det är ett regelbundet sparande som ger resultat. Precis det som faktiskt de flesta människor kan följa.

 

Sparande ger resultat
Inlägg skapade 24

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen