Aktiehandlare att ta efter

Att handla med aktier blir allt mer populärt. Speciellt sen internets intåg har gjort det mycket enklare och snabbare att kunna handla med aktier. Nu går det ju utmärkt att bara sitta hemma i soffan och köpa aktier på hela världens aktiemarknader. Men hur gör man då för att få till de där klippen som ger lite extra klirr i kassan? Ja, det finns väl egentligen flera metoder att nå fram till det men en är att se hur andra har investerat. Även det är väldigt enkelt idag eftersom att det finns många som generöst delar med sig av sina bästa tips plus att de öppet visar precis vad för aktier de själva köper. Här ger vi exempel på ett par personer som kan var värt att bevaka och följa efter.

Warren Buffett

Det här är en av världens mest kända finansprofiler. Buffett är en amerikansk affärsman som är särskilt känd för sina aktieinvesteringar. Han har även gett ut böcker i ämnet med tips på hur man själv kan skapa sig en förmögenhet genom att enträget spara och placera sina pengar i aktier. Hans måtto är att köpa och sen behålla, han säljer aldrig sina aktier utan meningen är att det är återbäringen som ger ränta. Den här mannen borde veta vad han pratar om för hans förmögenhet på över 90 miljarder amerikanska dollar gör honom till den tredje rikaste i världen. Warren Buffett är inte bara rik utan han är även otroligt generös och säger att han ska skänka bort 99 procent av sin förmögenhet. Tillsammans med Bill Gates och hans maka har han skapat The Giving Pledge som uppmanar miljardärer att ge bort minst hälften av sin förmögenhet till välgörande ändamål.

Günther Mårder

Den något yngre mannen från Sollentuna är väl värd att lägga på minnet. Som VD för organisationen Företagarna är han en profil inom den svenska finansmarknaden. Han är inte bara känd för att dela ut investeringstips utan han är även bra på att få vardagen att gå runt på en liten budget. När det pratas om sparande, ja då brukar Mårder vara med. Han uppträder frekvent inom både TV och andra medier där han gärna pratar om hur han och hans familj sparar in pengar i vardagen för att kunna få loss pengar till långsiktiga investeringar. På aktieforumet Sharewill kan du följa Mårders aktieköp och kika in i hans aktieportfölj. Där kan du även läsa om hans mål med sitt sparande vilket är att få maximal avkastning på sikt samt att han tycker att fler ekonomiska tyckare borde dela med sig om vad de själv investerar i.

Andra Farhad

I en värld som domineras av vita, medelålders män så är Andra Farhad rätt ovanlig men väl värd att följa. Här fanns inte några ärvda pengar att ta till utan hon lyckades redan som 21-åring att skrapa ihop sin första miljon med hjälp av aktiehandel. Hon äger och driver idag Börshajen AB. Förutom att syssla med aktiehandel så föreläser hon och skriver böcker om aktiehandel. Speciellt försöker hon uppmana fler kvinnor att spara sig till ekonomisk frihet. På Börshajens hemsida finns en lärorik och gratis aktieskola.

Andra Farhad
Inlägg skapade 24

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen